Základní škola a mateřská škola Toužim, p.o.

ZÁPIS DO MŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2023/2024

Vážení rodiče,

zápis k předškolnímu vzdělávání proběhne i v letošním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, správní řád,

vyhláška o předškolním vzdělávání). Systém vám umožní vyplnit žádost o přijetí (přihlášku), kterou naleznete ZDE.

K zápisu s sebou vezměte vyplněnou žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání, občanský průkaz zákonného zástupce a rodný list dítěte.

 

K předškolnímu vzdělávání se dle zákona č.561/2004 Sb., v platném znění, přednostně přijímají:

Děti, které k 31.8. dosáhly věk 5 let, mají trvalé bydliště v Toužimi a spádových obcích a pro které je předškolní vzdělávání povinné.

Děti k pravidelné celodenní docházce s trvalým bydlištěm v Toužimi a spádových obcích, které nejpozději k 31.8. dosáhly věku 4 let.

Děti k pravidelné celodenní docházce s trvalým bydlištěm v Toužimi a spádových obcích, které nejpozději k 31.8. dosáhnou věku 3 let.

Další podmínkou přijetí dítěte do MŠ je, podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví, splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání.

2. května 2023 bude ukončen příjem žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání.

Vyplněné žádosti zasílejte na email: , nebo doneste osobně do MŠ Domeček.

Zápis se uskuteční 3. května 2023 od 10:00 - 11:30 hod. a 13:00 - 15:00 hod. v prostorách základní školy p.ředitelky PaedDr. Frankové (pod ZUŠ),

na adrese Plzeňská 395, Toužim.

Tento termín zápisu se týká též dětí občanů Evropské unie či občanů třetích zemí, kteří mají hlášeno místo pobytu na území obce. Občané třetích zemí jsou povinni doložit oprávnění k pobytu na území České republiky ve smyslu ustanovení § 20 odst.2 písm. d) školského zákona.     

S sebou vezměte vyplněnou žádost, kterou naleznete ZDE, (lze vyplnit až na místě), vízový lístek nebo razítko v pasu (dítěte a zákonného zástupce), rodný list, průkaz zdravotní pojišťovny.